Skip to content

Rentvandssystem

Ganske enkelt benytter vi rentvandssystem når vinduerne er svært fremkommelige på enten den ene eller anden måde, med andre ord bruger vi denne metode til at vaske vinduer når vi finder dette for den bedste løsning til opgaven.

Det tekniske

Vores system er et såkaldt omvendt osmoseanlæg med en di filtration til sidst. Det er en filtreringsteknik, hvor man frasortere ioner og opløste stoffer fra vandet og ender med de rene vandmolekyler.

Vandet bliver renset kraftigt så værdien falder til 0.0 ppm. Almindelig vandhane vand i Danmark har normalt en ppm værdi fra 250 – 500 ppm.

Urenheder i almindelig vandhane vand efterlader striber og kalkskjolder på vinduet. Når vi bruger vand, som har en ppm på 0 bliver det så effektivt, at der ikke er brug for sæbe eller andre kemikalier. Desuden falder ph værdien til ca 5.3 ph hvilket  gør, at også karme bliver renset yderst effektivt.

Selvom man med det rette udstyr selv kan producere vandet, så har vi hos Syddjurs Erhvervs Service valgt at købe vandet færdigproduceret hos en leverandør.

Det praktiske

Vinduespudsere sparer typisk tid når de pudser vinduer ved hjælp af et rentvandssystem. Typisk vil prisen være billigere end hvis man skulle pudse vinduerne traditionelt fra en lift. Der er dog mange udgifter forbundet med teknikken.

I mange lande er brugen af høje stiger allerede forbudt og man forventer også at reglerne bliver strammet betydeligt i Danmark. Det har altid været kendt, at vinduespudser faget var i høj risiko niveau.. Derfor tager vi de tiltag der er nødvendige for at skabe en sikker dagligdag for os selv.

Fordelene:

  • Når vi renser dine vinduer får du samtidigt skyllet karme og rammer og resultatet holder længere end traditionel vinduespolering, samt gør vinduerne mindre modtagelige for snavs.

  • Det er miljøvenlig, fordi vi bruger hverken kemi eller sæbe, og det er yderst effektiv da vandet har en ph på 5.2 – 5.6 og derfor opløser skidt og snavs ret hurtigt.

  • Vinduespolering med rentvandssystem udføres næsten altid fra jorden og derfor slipper vi for at leje lifte til opgaven.

  • Vi kan nå 18 meter op med vores rentvandssystem. Det svarer typisk til en 3 sals højde.

  • Metoden er tidsbesparende i forhold til traditionel vinduespolering på større glasfacader / glaspartier.

Ulemperne:

  • De første to gange vi udfører vinduespoleringen bliver resultatet ikke 100 procent i orden. Dette skyldtes at gamle sæbe rester først skal skylles ud af glassets overflade.

  • Metoden er ikke til brug på ældre skrøbelige vinduer.

  • Når vi udfører vinduespolering med rentvandssystemet kan det ikke undgås, at vi drypper ned på vinduerne nedenunder. Vandet er renere end regnvand, men beboer i underetagen kan føle sig provokeret af dette, så det er en god ide at informere beboerne i etagen nedenunder eller få alle i byggeriet med i en økonomisk aftale om vinduespoleringen.

  • I de meget kolde vinter måneder, hvor temperaturen er under 0 grader kan vi ikke bruge rentvandssystemet. Heldigvis er det kun sjældent at det hele døgnet er hård frost.